Selecteer een pagina

En dan doe ik als volharde scepticus m.b.t. hypnose toch zomaar mee aan een voor mijn gevoel spannend ‘experiment’. En niet zonder angst zal ik jullie bekennen.
Dankzij ten toon gestelde commerciƫle shows uit het verleden en het lezen van zogenaamde psychologische thrillers, was hypnose voor mij toch echt: de controle over jezelf verliezen, niet meer weten wat je doet, jezelf te kijk zetten en dingen doen die je normaal nooit zou doen.
Maar compleet het tegenovergestelde bleek waar!!!
Het was in zijn geheel een hele positieve ervaring.

Het was een moment van totale ontspanning waarbij ik het gevoel kreeg weg te doezelen, maar toch ook weer niet, want je hoort nog wel van alles om je heen, dus je bent wel wakker! Maar al die geluiden zijn totaal niet belangrijk meer. Allee nog de stem van de hypnotiseur blijft echt op de voorgrond hoorbaar. Je bent ‘niet bij bewustzijn’, maar toch ook weer wel, want je kunt zo je ogen open doen als je wil! Ik had dus gelukkig nog steeds de controle over mijn eigen zijn.

Voor mijn gevoel waren mijn doezelingen een kwestie van een seconde en duurde de sessie zo’n 10 minuten. Dit bleek echter drie kwartier te zijn geweest. Voor mij het bewijs dat ik wel degelijk ontvankelijk ben. Ik ben er dan ook van overtuigd dat echt open staan voor hypnose de basis is voor een goed resultaat.

Ik heb geprobeerd om in twee sessies van mijn hooikoortsklachten af te komen. Na de eerste sessie dacht ik: “Zou het?” Mijn keelpijn was de dag erna al verdwenen en ik snotterde en niesde beduidend minder. Bij de tweede sessie verwachte ik dat dit nog verder zou verbeteren, maar dat is helaas niet gebeurd. Ik snotter en nies nu toch nog regelmatig, maar vergeleken met de klachten die ik had voor de eerste sessie durf ik toch wel te zeggen dat die zeker met 35 % zijn afgenomen.

Voor mij was het een leuke en unieke ervaring die ik echt iedereen met hooikoorts zal aanbevelen. Ook al ben IK dan niet klachtenvrij.

Angela