Selecteer een pagina
stressvrije zone

tips om vakantiestress te voorkomen

De zomervakantie komt er binnenkort weer aan. Misschien ga je meteen weg, misschien gebruik je de eerste dagen om af te schakelen (heel verstandig). Maar hoe dan ook, vakantie kan ook zijn eigen stress meebrengen. Zorg ervoor dat je echt kunt afschakelen en voorkom vakantiestress met onderstaande tips.

Lijstje maken

Maak tijdig een lijstje met zaken die je nog allemaal moet doen voordat je vertrekt en vink ook daadwerkelijk hierop af. Als je dingen opschrijft, en je weet dat je dit lijstje gaat gebruiken, komt er ruimte in je hoofd….

Foto van je reisdocumenten

Maak een foto van je reisdocumenten, paspoort, Credit Card, bankpas etc. of scan in en mail ze naar jezelf. Ik hoop dat je het niet nodig hebt, maar bij diefstal of verlies heb je nog iets….

Zorg voor opslagcapaciteit

Zorg ervoor dat je ruimte maakt op je telefoon, camera etc. Vervelend als na enkele foto’s je geheugen vol is. En als je dan toch je telefoon of tablet gekoppeld hebt aan je computer, zet er dan de muziek en/of boeken op die je mee wil nemen. Vaak begin je hiermee op het laatste moment en juist dan werkt de software niet mee…..met vakantiestress tot gevolg.

Mail uit!

Zet tijdens je vakantie mail uit, zeker je zakelijke mail. Je bent niet onmisbaar en de vakantie is bedoeld om af te schakelen en nieuwe energie op te doen. Heb je het gevoel nuttig bezig te moeten zijn? Weet dan dat vakantie nuttig is voor jou omdat je daarna met nieuwe energie weer aan de slag kunt. Is het perse noodzakelijk om toch je zakelijke mail te checken beperk dit dat tot een vast tijdstip per dag. Oh ja, de regels voor roaming binnen Europa worden per 15 juni aangepast lees hier meer over via deze link:
http://www.ad.nl/economie/straks-op-vakantie-16-vragen-over-de-nieuwe-roamingregels~a3d987c76/

Geniet !!

Tenslotte de belangrijkste tip: Geniet! Niets is perfect, dus gaat er iets verkeerd, focus je dan op wat er allemaal goed gaat!

Met deze tips wens ik je een fijne vakantie zonder vakantiestress!!